Domača scena

EMA 2010: Koga skriva nacionalka?

Ljubljana, 07. 01. 2010 15.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kljub temu da naj bi šele jutri izvedeli, koga je nacionalka povabila na Emo 2010, že vrabčki čivkajo, kdo naj bi bili ti izbranci. Razkrivamo domnevne povabljence za letošnji izbor.

Se Nuša vrača na Emo kot rockerica?
Se Nuša vrača na Emo kot rockerica? FOTO: Aljoša Rebolj
Neisha je edina ženska med povabljenimi avtorji.
Neisha je edina ženska med povabljenimi avtorji. FOTO: Miro Majcen

Na marsikaterem slovenskem forumu so se obiskovalci že razpisali, kateri avtorji naj bi bili letos povabljeni na evrovizijski predizbor, in naši viri so nam potrdili, da so v večini primerov navedli točne podatke. Skrivnostne informacije smo preverili tudi pri nekaterih domnevno povabljenih avtorjih, ki pa naših podatkov niso hoteli komentirati.

Kdo naj bi bili srečni izbranci nacionalne televizije? Že dalj časa se govori, da bo kot avtorica sodelovala Neisha, ki naj bi moči združila z Nušo Derendo. Evrovizijske navdušence zanima predvsem to, ali se bo Nuša predstavila v nekoliko trši rock različici. Omenja se tudi uspešnega producenta Raaya, ki sodeluje s številnimi pevci in pevkami. Na Emi 2008 je Raayevo skladbo prepevala že Manca Špik, ki je tokrat sprejeta v rednem delu z drugim avtorjem. Istega leta pa je Raay nastopil s skupino Turbo Angels, ki se je menda dokončno poslovila z glasbenih odrov. Najverjetneje pa je letošnjo skladbo napisal za svojo novo moč, skupino Tangels, ki je osvojila Slovenijo s hitom Life goes Up.

Koga bo na Emo pripeljal Raay? Gašperja Rifelja, Elo, skupino Tangels ?
Koga bo na Emo pripeljal Raay? Gašperja Rifelja, Elo, skupino Tangels ? FOTO:
Bo Gal Gjurin sam zapel na Emi? Letos se lahko pohvali s samostojno zgoščenko.
Bo Gal Gjurin sam zapel na Emi? Letos se lahko pohvali s samostojno zgoščenko. FOTO: Miro Majcen

Izbrancem naj bi se pridružil še en mlad in kakovosten glasbenik Gal Gjurin. Bo skladbo napisal zase, morda za svojo sestro (izjemno vokalistko) Severo ali za koga tretjega? Svoje avtorsko delo po naročilu naj bi prispeval tudi Zvone Tomac, ki bo najverjetneje po kar nekaj letih na odre Eme znova pripeljal skupino Kingston, ki so na tem festivalu nazadnje nastopili s skladbo Lunapark. Veliko se govori tudi o Miranu Juvanu, ki je na slovenskih festivalih opazneje sodeloval z Alenko Godec, tokrat pa naj bi v boj, tako namigujejo na nekaterih forumih, poslal celo svojo ženo Anastazijo. Belo nebo in Šopek maka sta dve izjemni stvaritvi Patrika Grebla, ki sta navduševali na Slovenski popevki. Tokrat naj bi se spet preizkusil tudi na Emi. Avtor veliko sodeluje z Eroiko, ki pa raje prepeva na novo preoblečene uspešnice kot avtorske skladba, zato jih na Emi ne gre pričakovati. Verjetno bo ponovno obudil lansko sodelovanje z odlično mlado pevko Leo Sirk, ki se je lani prebila v finale festivala. Med sedmerico naj bi se uvrstil tudi Marino Legovič, ki je večkrat uspešno sodeloval z Ylenio, ki je že uvrščena na festival s skladbo drugega avtorja. Bo predstavil novo glasbeno ime s Primorske?

Vse podrobnosti bodo jasne jutri dopoldan, ko bodo na tiskovni konferenci predstavili vse nastopajoče in izžrebali tudi vrstni red nastopajočih.

Bodo Kingstoni spet zapeli na Emi?
Bodo Kingstoni spet zapeli na Emi? FOTO: Marko Ocepek


 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (92)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MAGGI
13. 01. 2010 11.50
Bravo Legovič, Vlado Pilja je odličen vokalist. Definitivno zanj.
MAGGI
11. 01. 2010 14.29
Definitivno za Vlada Pilja bivši Lepi Dasa. Tip ima izvrsten vokal. PILJA GO!
Shark87
09. 01. 2010 00.34
Alye žal res ne bo, bo pa Pušlarjeva. Ona zna presenetit, sam sem tudi sam mnenja, da bojo Langa zmagal. Bi mogl nardit na faceboku protikampanijo, da ne zmagajo, razen v primeru, če bi imeli najbolši komad seveda.
summer_girl
08. 01. 2010 21.30
Kaj vam ni jasn, sj Neisha nau pela! Ona je sam napisala komad za Nušo Derendo... Škoda k nau Alye, bi mogla lan znagat;D
summer_girl
08. 01. 2010 21.27
Ema bo konc februarja... Itak se že ve da bojo Langa zmagal..tko kt se je s Karmen Stavec pred leti zgodil
puslar
08. 01. 2010 19.53
Končno se je pojavil meni osbno odličen vokalist Valdo Pilja. Tip resnično dobro poje. Bravo Legovič. Pa kako je zapel na Zvezdah pojejo Ti si mi u krvi (glej youtube). Bravo Vlado!
puslar
08. 01. 2010 19.44
Odlično, med izbranimi je Vlado Pilja. Tip je odličen vokalist. Sem zadovoljen. Že kako je zapel Ti si mi u krvi na zvezdah pojejo, RES ODLIČEN VOKALIST... SUPERCA. Sem definitivnon zanj. Bravo Legovič
12345s
08. 01. 2010 19.08
Neisha bi znala kaj dobrega narediti. Z Doro se pa itak ne morejo kosat, žal.
samand000@gmail.com
08. 01. 2010 14.51
koga skriva nacionalka? verjetno talente!!
samand000@gmail.com
08. 01. 2010 14.47
_Anastasia_ 08.01.2010, 13:48 0 SAMO DA NE BO EVE ČERNE!!!!!!! nebo brez skrbi!! bojo pa črni(beri."naši")...verjetno zmagali
BungeeYadah
08. 01. 2010 14.31
Ej, zakaj ni objavljen moj odgovor? Saj ni bilo nič žaljivega. A mal škripa tehnologija tu na portalu ali kaj? Skratka, odgovor @ Panium: nikakor ne dajem SLO popevke v isti koš, sem tako tudi napisal, je pa res, da ni več, kar je bila v času Sepeta, Privška in Robežnika. Večina pesmi me ne premakne. Ampak se strinjam s tabo, da je kakovostno nad EMO in MMS. Čeprav utegne biti na EMI letos nekaj kakovostnih komadov (za enega vem gotovo). @ TheSmartHead: se strinjam z vsem, kar si napisal. Lordi je bil kakovostna melodija, aranžma in izvedba, hotel sem reči samo, da je tam (najverjetneje) prevladal šov in šok moment. Lep pozdrav vsem, vse lepo v tem letu in ne obupujte nad SLO glasbo, ker imamo kakovost. Treba bi bilo samo spodbujati nadarjene (poglejte si malo RSQ koliko imamo neznanih, a kakovostnih izvajalcev), da čim več ustvarjajo tudi v materinščini, primerna motivacija bi bila PRECEJ boljša radijska politika glede SLO glasbe. Vse lepo!
sara doljak
08. 01. 2010 14.26
A bi bil kdo tako prijazen in mi povedal kdaj pa bo Ema?
Miha Mihajlow
08. 01. 2010 14.24
Wernerja ? ;P
ORF1
08. 01. 2010 14.10
Dajmo LAnga.....
TheSmartHead
08. 01. 2010 13.56
@urbansoban Lordi so imeli hud šov, kar pa ne pomeni, da komad ni bil kvaliteten! Poglej recimo naše Sestre. Zlo dober komad, ampak roko na srce, a to ni maškarada? Na ESC moraš pokazati vsega po malem, brez šova te ljudje ponavadi ne opazijo, saj ljudje poslušajo večinoma z očesi, kar je žalostno. Včasih, ko je zmagovala ABBA, nekega velikega šova niso potrebovali. Takrat je zmagala KVALITETA!
_IL_
08. 01. 2010 13.48
SAMO DA NE BO EVE ČERNE!!!!!!!
panium
08. 01. 2010 13.32
urbansoban, jaz ne bi dajal Slovensko popevko v isti koš s MMSom ali Emo. Je le razlika in to velika. Videti je da te razlike (žal) ne opaziš... Kdo pa zate je "lev"?
porka.malorka
08. 01. 2010 13.12
urbansoban Res je nikoli nisem gledal rtv slo. Samo plačujem jo.
rose_
08. 01. 2010 12.59
MAGGI 08.01.2010, 09:48 Upam še samo na Marina Legoviča, ki zna delati komade in sem prepričan da bo izbral kvalitetnega vokalista. Vse ostalo je sranje.I Njegov vokalist je letos Vlado Pilja aka Lepi Dasa :)
BungeeYadah
08. 01. 2010 12.57
@porka.malorka: Ja potem pa verjetno nisi gledal teh oddaj v soboto o glasbi(o popu, jazzu, itd.)? Pa nikdar slišal za (žal pokojne) Videospotnice? Pa nisi gledal posnetka Dan D v Križankah? In lahko bi ti našteval še in še. Seveda se strinjam s tabo, da je ta scena (sploh EMA in MMS, SLO popevka do določene mere manj) povečini precej leva, ampak vsega pa tudi ne moremo metat v en koš.