Domača scena
Oglas

Okusi Radol'ce 2017

Radovljica, 29. 10. 2017 08.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

9 gostiln in restavracij, 12 lokalnih menijev, več kot 30 dobaviteljev in enotna cena menija 17€. To so Okusi Radol´ce 2017.

November je v Radovljici sedaj že tradicionalno namenjen kulinariki. Z otvoritvenim dogodkom, ki je v  petek potekal v Gostišču Tulipan, se je pričel peti kulinarični festival Okusi Radol'ce.

Letos 9 restavracij in gostiln ves november vabi , da jih obiščete in okusite pristne lokalne menije ki jih pripravljajo kuharski šefi iz skrbno izbranih sestavin lokalnih pridelovalcev. Nekateri v svojih jedeh ohranjajo tradicionalno pripravo, drugi jim nadenejo novo preobleko ter jih na svojevrstne načine oživijo. Vsem pa je skupno, da ponujajo jedi značilne za Radovljico in njeno okolico.

Okusi Radol'ce povezujejo gostilne in restavracije v Radovljici in okolici (Foto: C. Sonc)
Okusi Radol'ce povezujejo gostilne in restavracije v Radovljici in okolici (Foto: C. Sonc) FOTO: Okusi Radolce

Vseh devet gostiln in restavracij, ki letos sodelujejo v Okusih Radol'ce, sta kot vredne obiska ocenila kulinarična strokovnjaka Violeta in Uroš Mencinger. Poleg lokalih sestavin in za destinacijo primernih jedi je eden glavnih kriterij za vključitev v Okuse Radol'ce število sončkov, ki sta jih ob obisku podelila priznana kulinarična kritika.

Na Turizmu in kulturi so letos k sodelovanju povabili  še ostale ponudnike hrane v destinaciji. Ti morajo pridobiti vsaj tri sončke in pol, da bodo naslednje leto že lahko sodelovale pri skupnih projektih. Ti so poleg kulinaričnega meseca novembra tudi poletni glasbeno – kulinarični dogodki na Linhartovem trgu in razne promocijske predstavitve preko celega leta. 

Ob letošnjem mesecu lokalne kulinarike, je bil izdan tudi ponatis kulinaričnega kataloga destinacije Radol'ca pristno sladka, ki vključuje vseh devet restavracij ter devet receptov.

Ves mesec november v restavracijah in gostilnah Okusov Radol'ce strežejo menije iz lokalnih sestavin (Foto: C. Sonc)
Ves mesec november v restavracijah in gostilnah Okusov Radol'ce strežejo menije iz lokalnih sestavin (Foto: C. Sonc) FOTO: Okusi Radolce

Gostje Okusov Radol'ce bodo tudi letos lahko nagrajeni. Ves mesec lahko na kartončke, ki jih dobijo v vsaki restavraciji, zbirajo žige. Vsak, ki zbere vsaj 5 različnih žigov, bo nagrajen z dvema bonoma za zaključni dogodek. Ta bo letos 2. decembra na Linhartovem trgu v Radovljici, kjer se bodo vse restavracije ponovno predstavile skupaj. Tokrat s street food meniji. Ta dan bodo v okrašenem pravljičnem mestnem jedru prižgali praznične luči ter pripravili zanimiv ulični in glasbeni program.

Nagrade si obiskovalci lahko pridobijo tudi z delitvijo svojega kulinaričnega doživetja na družabnih omrežjih s pripisom #okusiradolce.

Na Gorenjsko ne vabi samo odlična kulinarika. Pred okusnim kosilom se podajte na katero od pohodnih poti ali pa obiščite Radovljico, ki se bohoti z enim najlepših trgov v Sloveniji.

V času jesenskih počitnic lahko s svojimi najmlajšimi izkoristite priložnost za zabavno doživetje z obiskom minigolfa in zlatokopa ali pa se podate na pravo lokostrelsko dogodivščino.

Pomemben člen Okusov Radol´ce so tudi lokalni pridelovalci, ki se vsako leto predstavijo s tržnico na otvoritvenem dogodku (Foto: C. Sonc)
Pomemben člen Okusov Radol´ce so tudi lokalni pridelovalci, ki se vsako leto predstavijo s tržnico na otvoritvenem dogodku (Foto: C. Sonc) FOTO: Okusi Radolce

Projekt Okusi Radol'ce je nastal predvsem zaradi promocije bogate kulinarike radovljiškega območja ter zaradi oživljanja turistično manj obiskanega meseca novembra. Pa tudi zaradi zavedanja, da večina »dobrojedcev« vedno bolj prisega na lokalno.

Bodite del izjemno uspešne zgodbe in november preživite ob pristnih lokalnih jedeh, v prijetnih radolških gostilnah in restavracijah ter v prijazni družbi. Dober tek!

Naročnik:  Turizem in kultura Radovljica

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni