Domača scena

Odlični bendi na finalnem izboru za nastop na Rock Otočcu 2012

Novo mesto, 15. 04. 2012 15.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V novomeškem klubu Lokalpatriot se je ta konec tedna dogajala finalna mrzlica predizborov Rock Otočca 2012. Nastopilo je deset skupin, ki so se med seboj pomerile za naklonjenost občinstva in strokovne komisije.

Rockabilly skupina Eightbomb osvaja s svojo plesno glasbo.
Rockabilly skupina Eightbomb osvaja s svojo plesno glasbo. FOTO: R.V.

V petek zvečer so v klubu Lokalpatriot nastopile skupine Eightbomb, Can Of Bees, Soundtopia, B.T.K. in Foršus. V sobotnem večeru finalnega izbora bendov za letošnji festival Rock Otočec pa je v klubu Lokalpatriot nastopilo še pet skupin. Predstavile so se zasedbe Uroš, Rollin' Bastards, El Kachon, Up N'Downs in Bakan Rock Gang. Vsak obiskovalec je na vhodu prejel glasovalni listič, na katerem je lahko po zaključku večera označil svojega favorita.

Blues rock zasedba El Kachon ima vse več privržencev.
Blues rock zasedba El Kachon ima vse več privržencev. FOTO: R.V.

Organizatorji bodo pri svoji odločitvi, kdo bo nastopil na velikem odru letošnjega festivala, upoštevali glasove občinstva v klubu, glasove, ki jih je skupina prejela preko internetnega glasovanja, ter seveda mnenje petčlanske strokovne komisije, ki je nastope posameznih bendov budno spremljala. 

Mariborski bend Soundtopia je občinstvo in žirijo prepričal s svojo udarno godbo.
Mariborski bend Soundtopia je občinstvo in žirijo prepričal s svojo udarno godbo. FOTO: R.V.

Po dvodnevnem dogajanju v Lokalpatriotu in po nastopih desetih finalistov so sešteli internetne glasove, glasove občinstva ter točke članov petčlanske strokovne komisije. Franci Kek je stopil na oder dobre pol ure po zaključku koncerta in razglasil zmagovalne bende.

Skupina Up N'Downs je s sabo pripeljala cel avtobus navijačev.
Skupina Up N'Downs je s sabo pripeljala cel avtobus navijačev. FOTO: R.V.

Na velikem odru Rock Otočca bodo predvsem po zaslugi svojih fanatičnih podpornikov nastopili Up n'downs iz Mozirja, tretje mesto je pripadlo skupini Soundtopia iz Maribora, ki prejme tudi akustično kitaro v vrednosti 500 evrov, prvo mesto pa sta si enakopravno razdelili skupini Eightbomb iz Ljubljane in El Kachon iz Novega mesta.

Organizatorji festivala in člani strokovne žirije so na koncu staknili glave.
Organizatorji festivala in člani strokovne žirije so na koncu staknili glave. FOTO: R.V.

Seveda se bodo tudi tri prvouvrščene skupine predstavile na velikem odru letošnjega Rock Otočca. Eightbomb so si poleg tega prislužili nastop na festivalu Suoni Nella Notte 2013 v Toskani, El Kachon pa so za nagrado prejeli snemanje albuma s producentom Matejem Gobcem v studiu Soundgrounded.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

72vesna
16. 04. 2012 10.52
+1
Čestitke zmagovalcem, upam, da bodo dobro zabluzili... letošnjo sceno! Mene je navdušila brezglava komisija... zato bo Rock Otočec zopet žarel ! !
damjan3009
15. 04. 2012 18.00
-2
vsako leto je isto
Zakaj69
15. 04. 2012 18.51
+1
Ne prbiji lol. Letos bo spet odlična zasedba bendov. Zdej ko so Eightbomb zmagal pa sploh...
cukerca
15. 04. 2012 16.19
+7
Rock Otočec stopnjuje kvaliteto..