Domača scena

Mortadeljada 2012 nagrajuje

Ljubljana, 21. 03. 2012 13.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Če na Ptuju kurenti odganjajo zimo, jo Klub goriških študentov preganja precej drugače, in sicer na prijeten in zabaven način. To je seveda največja primorska "fešta" Mortadeljada, ki po zimskem izpitnem obdobju prebudi slovenske študente.

Kmalu bo v Ljubljani zaživela že osemnajsta tradicionalna prireditev Mortadeljada 2012.
Kmalu bo v Ljubljani zaživela že osemnajsta tradicionalna prireditev Mortadeljada 2012. FOTO: Tinka Pevc

Klub goriških študentov vsako leto preganja zimo na nekoliko drugačen način, in sicer s tradicionalno prireditvijo, imenovano Mortadeljada. Največja primorska zabava, ki letos poteka v treh mestih, vsako leto po zimskem izpitnem obdobju prebudi slovenske študente in jih privabi v center dobre volje, glasbe, hrane, pijače in družbe. Seveda pa Mortadeljade ni brez okusne mortadele, ki jo vsako leto postrežejo številnim obiskovalcem.

Gospodarsko razstavišče bo 28. marca 2012 postalo prizorišče zadnjega in največjega dela letošnje Mortadeljade. MI2, Big Foot Mama, Low Peak Charlie ter Corvus bodo glasbene skupine večera, tako da bo združeno prijetno s koristnim.

Na Mortadeljadi bo nastopila tudi zasedba Mi2.
Na Mortadeljadi bo nastopila tudi zasedba Mi2. FOTO: Miro Majcen
Na tokratni, že 18. Mortadeljadi bo nastopila tudi zasedba Big Foot Mama.
Na tokratni, že 18. Mortadeljadi bo nastopila tudi zasedba Big Foot Mama. FOTO: Miro Majcen

Mortadeljada nagrajuje

Pred začetkom Mortadeljade smo vam zastavili tudi nagradno vprašanje, in sicer: Katera po vrsti je letošnja Mortadeljada? Izmed pravilnih odgovorov (18. po vrsti) smo izžrebali 10 nagrajencev: Marko Cerle (Ljubljana), Špela Križman (Ljubljana), Jure Vučko (Šmarje), Katja Cetinski (Kočevje), Tajda Suhodolčan (Kranj), Mojca Centrih (Grobelno), Nina Brložnik (Velenje), Valentina Vukšinič (Metlika), Špela Makuc (Nova Gorica) in Gašper Železnik (Prebold). Nagrajaneci dvignejo nagrade z osebnim dokumentom, in sicer 28. marca 2012, od 20. ure naprej, na blagajni Gospodarskega razstavišča (na Vilharjevi ulici) v Ljubljani. Iskrene čestitke!

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Moros
27. 03. 2012 13.47
-3
bedarija od bedarije
electrolytes
21. 03. 2012 16.30
+3
pa zakaj se dela neko reklamo za mortadelo, ki nima veze ne s Slovenijo ne z primorsko....pa tudi Mipa ni vec, ki je vcasih se kaj sponzoriral
infojanez
21. 03. 2012 14.53
+20
Kje pa je še v Sloveniji Mortadeljada ? Ena je bila v Novi Gorici, druga pa je danes v Kopru. Zanimivo, da za novinarje obstaja samo Ljubljana.
Oglednik
28. 03. 2012 08.12