Domača scena
Oglas

Elita evropske produkcije na NEM 2014

Dubrovnik, 12. 05. 2014 06.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vodilni medijski strokovnjaki prihajajo na NEM, ki bo že drugič potekal v Dubrovniku od 10. do 13. junija. NEM je postal osrednje vsakoletno zbirališče za medijsko industrijo, kjer na okroglih mizah in delavnicah potekajo razprave o najpomembnejših temah globalne medijske industrije.

NEM 2014 bo letos pripeljal tudi najuglednejše strokovnjake TV industrije evropske produkcije, ki bodo poskusili pojasniti najnovejši pojav v TV industriji: uspeh serij iz skandinavskih držav, ki osvajajo ameriško tržišče.

NEM 2014 - 2
NEM 2014 - 2 FOTO:
Uspešnici, kot sta Most in Umor, sta navdihnili tudi največjo tovarno TV vsebin v Združenih državah Amerike, priredbi teh serij pa predstavljata začetek novega obdobja televizijske produkcije. Okrogle mize in produkcijska delavnica "Evropska drama osvaja Ameriko (in svet)" je organizirana v sodelovanju z uglednim podjetjem MediaXchange.

Okrogla miza "Evropska drama osvaja Ameriko (in svet)" bo proučila pojav prilagoditve evropskih dramskih serij za ameriško občinstvo. Nemogoče je našteti prejšnje poskuse priredb evropskih dramskih serij, a večina nikoli ni preživela stopnje produkcije pilota, preostale pa so v najboljšem primeru predvajali eno sezono. Danes smo priča povsem drugačni zgodbi: Umor, Most in House of Cards so samo nekatere izmed serij, ki so se včlanile v klub najbolj gledanih in najbolj pohvaljenih serij, medtem ko Downton Abby že več let enako željno pričakujejo na ameriških in britanskih tleh. Kaj je vzrok tega preobrata?

Peter Nadermann, Lars Lundström, Antony Root in Karni Ziv bodo svoje izkušnje delili z udeleženci NEM.

Peter Nadermann, direktor produkcijskega podjetja NADCON, je delal kot producent pri mednarodno priznanih televizijskih dramskih serijah, kot so Most, Umor, Those Who Kill. Če govorimo o filmu, je bil Peter producent svetovnega fenomena, Milenijske triologije.

NEM 2014 - 1
NEM 2014 - 1 FOTO:

Lars Lundtröm, producent v podjetju MATADOR, je nagrajeni avtor in scenarist, čigar najnovejši projekt, serija Real Humans, je dosegel mednarodni uspeh. Lars stoji tudi za nekaterimi najbolj priljubljenimi skandinavskimi serijami in filmi, kot so Tusenbröder, Pistvakt, Labyrint, Poliser in Wallander.

Antony Root je izvršni podpredsednik izvirnega programa in produkcije za HBO Europe. Projekti, na katerih je delal Antony kot producent ali izvršni producent, vključno s filmoma Moj čudoviti sin in Second Nature, so osvajali najvišja priznanja na podelitvi nagrad BAFTA, Peabody in Banff, prav tako pa so bili nominirani za nagrado emmy in zlati globus.

Karni Ziv je ena najbolj izkušenih in najuglednejših žensk v izraelskih medijih. Trenutno je na čelu oddelka za dramo in komedijo pri medijski skupini Keshet Broadcasting, odgovorna je za razvoj in upravljanje kreativnih procesov pri vseh Keshetovih dramskih in humorističnih produkcijah.

Po razpravi vodilnih strokovnjakov, ustvarjalcev in vrhunskih producentov najbolj znanih TV serij, bodo prvič na Hrvaškem potekale še posebne delavnice, tako imenovane "individualne analize". Na "analizah" bodo imeli vsi zainteresirani medijski strokovnjaki priložnost za individualni pogovor o svojih projektih z izkušenimi udeleženci okroglih miz, ki bodo svetovali in jim ponudili vpogled v preverjene formule uspeha ameriške in evropske produkcije.

New Europe Market 2014, največji dogodek za medijske strokovnjake v regiji, bo potekal od 10. do 13. junija 2014 na prestižni lokaciji Dubrovniških sončnih vrtov v hotelu Radisson BLU Resort & Spa.

NEM 2014 lahko spremljate na uradni strani, Facebooku, Twitterju, Linkedinu in Instagramu.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1