Drugi športi

Ecclestone pred 'roko pravice' šele leta 2014

München, 20. 09. 2013 16.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Deželno sodišče v Münchnu je danes sporočilo, da bo preložilo začetek sodnega procesa proti vodji formule 1 Bernieju Ecclestonu. Tožilstvo je vložilo obtožnico proti Ecclestonu zaradi domnevnega podkupovanja pri prodaji lastniškega deleža formule 1.

Sodišče je ugodilo prošnji obrambe, ki potrebuje več časa za pripravo na proces. Postopek na sodišču se tako letos še ne bo začel, tudi zato ker bo eden od sodnikov, zadolžen za primer, zamenjal delovno mesto.

Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone FOTO: Reuters

Državno tožilstvo v Münchnu je Bernieja Ecclestona julija obtožilo podkupovanja. Po več letih preiskav so se odločili za vložitev obtožnice, v kateri Ecclestonu očitajo, da je pri prodaji svojega lastniškega deleža formule 1 podjetju CVC podkupil bančnika Gerharda Gribkowskyja. Ta je že v zaporu, kjer prestaja osem let in pol zaporne kazni, ki mu jo je sodišče naložilo prav zaradi tega primera, nemški finančnik naj bi od Ecclestona prejel 44 milijonov dolarjev podkupnine. Ecclestone je v tem procesu že nastopil kot priča in zatrdil, da ni kršil zakonov, Gribkowskyju naj bi izplačal milijone le zato, ker mu je ta grozil in ga izsiljeval.

Kljub zrelim letom Ecclestone še vedno velja za enega glavnih nosilcev igre v formuli 1, ki se je v desetletjih njegovega vodenja spremenila iz obrobnega športa navdušencev v milijardni posel, privlačen za ljubitelje športa in pokrovitelje po vsem svetu. Nekaj let je bil lastnik moštva, potem pa se je odločil za širše delovanje. Kariero poslovneža v formuli 1 je začel konec sedemdesetih let z začetki prodaje pravic za televizijske prenose in marketinške pravice, v svetu formule 1 pa je znan kot trd pogajalec in mož, ki zna iz vsega ustvariti dobiček.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Guardian990
22. 09. 2013 17.22
Ena od teorij pravi de je bil on eden od šoferjev v tistem velikem ropu v Angliji, ki ga seveda še niso dobili. Teorija pač.....
tgorazd
21. 09. 2013 07.41
ne poznamo vsega ozadja, zato ne morem komentirat, zame je možak car
Ata_Smrk
20. 09. 2013 18.44
+0
Bernija v ljubljansko banko!!!
rko
20. 09. 2013 18.42
+1
şami moralni ljudje.... NOT