Golf

VIDEO: Dočakal jo je: Rors do prve turnirske zmage v letu 2013

Sydney, 01. 12. 2013 10.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Severni Irec Rory McIlroy je na Odprtem prvenstvu Avstralije z brdijem na 18. luknji ugnal Adama Scotta in ob koncu sezone 2013 vknjižil prvo turnirsko zmago v letošnji sezoni.

Severni Irec Rory McIlroy je v letošnji sezoni naredil kar nekaj korakov v napačno smer. Čeprav so ga strokovnjaki opozarjali, da bi lahko bila menjava opreme še kako velika težava, je ob omenjeni tezi le skomignil z rameni. Očitno je bila večja težava psihološka priprava, saj je ob vseh težavah, ki so se mu nakopičile (predvsem sodišče, kjer je bil bitko z agencijo in opremljevalcem), bil le stežka osredotočen izključno na starodavno igro.

Rory Mcilroy
Rory Mcilroy FOTO: Reuters

Potem, ko je pred dnevi uspel razrešiti težave z nekdanjim opremljevalcem pa se mu je očitno odprlo. Z dobro igro na Odprtem prvenstvu Avstralije je bil vseskozi blizu zmagovalcu Mastersa Adamu Scottu, pred zadnjim dnem je zaostajal za štiri udarce, a silovito odigral odločilni dan. Štirim brdijem (5., 8. 13 in 18. luknja) dodal še eagle na 7. luknji, izkupiček -6 pa je zadostoval za zmago z udarcem prednosti. "Zelo, zelo sem si želel zmage in jo končno tudi dočakal. Bolj kot to pa me veseli, da sem uspel v izjemnem zaključku ugnati vrhunskega golfista. Adam je fenomenalen igralec, izjemen tekmec in človek na mestu. Ravno zaradi tega mi je nekoliko hudo, ker sem mu pred nosom odnesel trojno krono, na katero je cilja v domovini,“ je bil po turnirju zadovoljen popularni Rors, ki je ob koncu sezone končno ujel želeno formo.

Scott je sicer imel zmago v svojih rokah, a kot je sam priznal po odločilnem turnirskem dnevu, je imel veliko težav s paterjem. "Zapravil sem ničkoliko priložnosti za brdi in tega si v tako pomembnih trenutkih enostavno ne smeš dovoliti. Tako pač je v golfu,“ je dodal Scott, ki bo moral še kakšno leto počakati na trojno krono.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3