MotoGP

Dirka v Jerezu (vsaj) do leta 2015

Jerez, 11. 12. 2012 18.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predstavniki Dorne so potrdili, da bo motociklistična dirka v Jerezu na koledarju vsaj še do leta 2015. Ob tem je prišlo do spremembe v razporedu za prihodnjo sezono, saj bo preizkušnja na Sachsenringu na sporedu teden pozneje, kot je bilo predvideno.

Letos se je zmage v Jerezu veselil Casey Stoner, ki je po koncu sezone odšel v dirkaški pokoj.
Letos se je zmage v Jerezu veselil Casey Stoner, ki je po koncu sezone odšel v dirkaški pokoj. FOTO: Reuters

Potem ko so se pojavili dvomi glede prihodnosti dirk razreda motoGP na priljubljenem dirkališču v Jerezu, ki vsako leto privabi več kot 200 tisoč navijačev, so se predstavniki andaluzijske skupnosti, svet mesta Jerez in Dorna dogovorili, da bo dirka v omenjenem španskem mestu ostala na motociklističnem koledarju vsaj do leta 2015. "Z velikim veseljem lahko povem, da bo dirka v Jerezu vsaj še naslednja tri leta. To je ena izmed ključnih postojank razreda motoGP. Vzdušje je zmeraj odlično in nobeno prizorišče daleč na okoli ne privabi toliko gledalcev. To je tudi priljubljeno dirkališče za dirkače, saj postavitev steze poskrbi za velik spektakel in eno izmed boljših dirk na svetu," je z veseljem sporočil šef Dorne Carmelo Ezpeleta.

Sachsenring na sporedu 14. julija

Prišlo je tudi do spremembe v koledarju za prihodnje leto. Iz Dorne so namreč sporočili, da bo dirka za VN Nemčije na sporedu 14. julija in ne 7., kot je bilo zapisano v uradnem urniku. Datum dirke na Sachsenringu se je tako spremenil še drugič, saj je bilo že v osnovi mišljeno, da bo dirka na sporedu 14. julija, nato pa so jo vodilni možje Dorne prestavili za en teden. Zdaj so se odločili ostati pri začetnem terminu, saj je FIA izdala uradni koledar za prihodnjo sezono, po katerem bo dirka formule 1 za VN Nemčije prav 7. julija. Dirka na Sachsenringu bo sicer na koledarju razreda motoGP vsaj do leta 2016.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KennyJR
12. 12. 2012 13.01
+1
ziher najboljša pista :) gledalcev pa tudi na nedeljo veedno okrog 150k :)
stacey klovner
12. 12. 2012 13.16
+1
men laguna seca al pa philip island še boljša, sam ta tut vredu!! Pa mugello je tut super....
stacey klovner
12. 12. 2012 13.18
Najlepša pista mi pa je itak portimao portugalska, tam vozijo wsbk!!!! svetovno dirkališče
rko
12. 12. 2012 07.59
+1