Drugi športi

Debevec in Sraka Vuković športnika Ljubljane 2012

Ljubljana, 13. 12. 2012 18.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Športna zveza Ljubljane je podelila nagrade za najboljše športnike v mestu za leto 2012. Lanska zmagovalca, telovadca Mitjo Petkovška in boksarko Nino Vehar, sta nasledila strelec Rajmond Debevec in judoistka Raša Sraka Vuković.

Debevec je nagrado za najboljšega dobil za osvojeno bronasto kolajno na poletnih olimpijskih igrah v Londonu ter za zmago na svetovnem pokalu v Bangkoku, Sraka Vukovićeva, ki je bila na olimpijskem turnirju do 70 kg sedma, je temu dosežku dodala še bron na evropskem prvenstvu v Čeljabinsku. Najboljša trenerja leta 2012 sta postala Lojze Mikolič in Mitja Železnikar. Pri športnikih je drugo mesto pripadlo kanuistu Benjaminu Savšku, ki je bil na OI osmi, na evropskem prvenstvu v Augsburgu pa je osvojil tretje mesto. Tretje mesto v glasovanju pa sta si razdelila lanski zmagovalec izbora Športne zveze Ljubljana, telovadec Mitja Petkovšek, ki je v minulem letu osvojil skupno zmago v svetovnem pokalu na bradlji za sezono 2012, tri zmage na tekmah svetovnega pokala in eno drugo mesto, ter bron na evropskem prvenstvu v Montpellieru, ter plavalec Peter Mankoč, ki je bil na minulem evropskem prvenstvu v Chartresu v kratkih bazenih (25 m) drugi na 100 m mešano ter drugi s štafeto 4 x 50 m.

Rajmond Debevec s trenerjem
Rajmond Debevec s trenerjem FOTO: Aljoša Kravanja

Pri športnicah je bila v glasovanju druga balinarka Tadeja Sodec, ki je bila svetovna prvakinja v krogu v turški Manisi in tretja v hitrostnem zbijanju prav tako v Manisi, na tretjem mestu pa je v glasovanju pristala taekwondoistka Nedina Torič, ki je bila tretja na svetovnem prvenstvu v Brightonu v borbah nad 70 kg, na evropskem prvenstvu v Mariboru pa je osvojila drugo mesto v borbah ekipno ter tretje mesto do 70 kg. Rokometašice Krima so si lovoriko za najboljšo ljubljansko žensko ekipo prislužile z uvrstitvijo v 2. krog lige prvakinj, odbojkarji ACH Volleyja pa za nastop v ligi prvakov, 2. mesto v srednjeevropski ligi ter polfinale evropskega pokala Cev.


 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bolha Velikanka
13. 12. 2012 22.23
+0
Bravo Rasa!! Zasluzis, koncno!! Tvoj trud je poplacan!
mata100
13. 12. 2012 21.38
-1
Popolnoma zasluženo, kajti v takšni svetovni konkurenci juda in streljanja nizati takšne uspehe je nekaj neverjetnega! Kot velik poznavalec športa, moram potrditi, da so ti uspehi še toliko bolj vredni ravno zaradi tega, ker sta ti dve športni disciplini kraljici športa! Balinanje in hitrostno zbijanje se sploh ne mora primerjati s streljanjem in judom, zato je ta nagrada pomojem strokovnem mnenju popolnoma upravičena. Lep športni preostanek dneva!
Bolha Velikanka
13. 12. 2012 22.22
+0
Dej ne bluzi. Leta in leta treninga in odrekanja so v vsakem sportu ne sam v smucanju tenisu in fuzbalu!!!
mata100
13. 12. 2012 22.56
+0
Bolha Velikanka, ne se razburjati, ker to škoduje zdravju saj tako pravijo najnovejše študije. Drugače sem pa govoril ravno o tem, kar ste Vi napisali. Verjetno niste (do)dobra prebrali oz. razumeli mojega sporočila oz. namena le tega. Lep večer želim še naprej!