Kaj je podcast?

Podcast je tehnologija s pomočjo katere se digitalne avdio ali video datoteke samodejno naložijo na vaš računalnik takoj, ko so objavljene na spletu.
Na naši spletni strani ponujamo široko paleto video datotek na katere se lahko naročite in jih tako gledate kadar želite na vašem računalniku ali pa na vašem mp3, mpeg4 predvajalniku, če le-to podpira programski odjemalec.

Za samodejno nalagaje datotek je potreben programski odjemalec. Najbolj razširjen odjemalec je Apple - iTunes. Obstaja pa tudi veliko število ostalih odjemalcev.

Beseda “podcast” je sestavljenka in sicer iz besed iPod in broadcasting (ang. oddajanje)

Želim se naročiti na podcast!

Kopirajte željen spletni naslov podcasta v vaš programski odjemalec. Spletni naslov lahko kopirate tako, da ga označite in na njega kliknete z desnim gumbom na miški, ter izberete “Kopiraj povezavo” (Copy Link Location), ter vneseto željeno povezavo v vaš programski odjemalec.

Podcast http://rss.24ur.com/podcast_lastnews.xml
Najaktualnejše video novice 24ur.com


Podcast http://rss.24ur.com/podcast_articles.xml
Video članki 24ur.com


Podcast http://rss.24ur.com/podcast_emissions.xml
Oddaje 24ur.comUporabljate programski odjemalec iTunes?

Če je vaš programski odjemalec iTunes, pa se na video datoteke naročite s preprostim klikom na ikonco iTunes.

Od trenutka, ko ste v programski odjemalec vnesli željen spletni naslov, ste naročeni na izbrane video datoteke. S klikom na “Update Podcast” se vam bodo naložile najnovejše video datoteke na vaš računalnik, lahko pa si tudi izberete posamezno video datoteko tako, da kliknete pri željenem videu na gumbek “GET”.

Podcast se lahko uporablja le za lastno uporabo.
Vsako posredovanje, kopiranje, prodaja, javno predvajanje itd. je prepovedano.