Lina osvojila srca Slovenk in Slovencev

Ljubljana, 07.06.2010, 13:05

Z neverjetnim glasom in neverjetno prisrčnostjo si je zmago v šovu Slovenija ima talent zaslužila sedemletna princesa Lina Kuduzović. Supertalentirano deklico smo gostili v spletni klepetalnici.

Lina klepetalnica - 5

Lino smo gostili v spletni klepetalnici. (Foto: Miro Majcen)

Na velikem odru Hale Tivoli se je odvijal hud boj. Deset najboljših talentov se je predstavilo še zadnjič, v spektakularnem finalu šova. Vi ste odločili, kdo je prvi talent Slovenije, ki je poleg 50.000 € prejel tudi laskavi naziv zmagovalec najbolj spektakularnega šova SLOVENIJA IMA TALENT. Poglejmo, za koga in katere točke ste lahko glasovali.

Prva je nastopila plesna skupina Allthat, ki je tudi v finalnem nastopu stavila na izbiro glasbe in do potankosti dodelano koreografijo, s katero so pripovedovali s humorjem začinjeno plesno zgodbo. Pohvalno je, da so svojo točko 'pilili' samo štiri dni. Branko: "Mislim, da so fantje prekosili sami sebe."Druga je bila Fanika Križaj. 30-letnica je žirijo prepričala z iskrenostjo, s svojim pogumom in borbenostjo pa vlila upanje staršem prizadetih otrok. Branko: "Fanika je definitivno junakinja tega šova." Fanika je hvaležna za edinstveno priložnost, saj se je po nastopih v talent šovu znova rodila.

Veliki finale - generalka

Skupina Maestro na generalki (Foto: Miro Majcen)

Vražja akrobatska skupina Dunking Devils je pripravila 'ognjeno dobrodošlico za obiskovalce pekla'. Svoj finalni nastop so začinili s še več akcije in izpiljeno koreografijo. Vražički so si upravičeno prislužili stoječe ovacije.Sanja Poljšak Pesan je mamica treh otrok, ki je svoje dolgoletne sanje zaradi številnih obveznosti za 12 let  postavila na stranski tir. Njena največja želja, da bi nastopala pred številnim občinstvom, se je začela uresničevati, in nastop na velikem odru Hale Tivoli je definitivno eden najlepših dogodkov v njenem življenju. Res pa je, da bo njen največji zaklad za vedno ostala družina.

Veliki finale - generalka

Drobižek na velikem odru (Foto: Miro Majcen)

Sedemkratni oče 
Alen Vogrinec-Vesel se je v velikem finalu predstavil z avtorsko skladbo. Besedilo zanjo je spisala kar njegova žena. Žirija je znova pohvalila njegov vokal, ki je brez dvoma edinstven, pa tudi njegov pogum ter to, da poje s srcem.

15-letna Tina Drole je od nastopa v polfinalu pa do danes zacvetela kot se za 'zaščiteno gorsko rožo' spodobi. Rožica je bila na finalnem odru prava 'jodl mačka' in tudi njen nastopp je bil naravnost odličen. Nastopila je samozavestno, energično in z nasmehom na obrazu. Publika v dvorani je že vedela, zakaj ji je namenila huronski aplavz.

Veliki finale - generalka - 8

Akcija v Hali Tivoli (Foto: Miro Majcen)

Prav tako 15-letni Peter Vode se je v velikem finalu predstavil z avtorsko skladbo. Posvetil jo je dekletu, ki si je vzelo življenje. Lucienne je pohvalila njegov edinstveni slog in mu svetovala, naj vztraja na svoji poti. Brane in Branko pa sta med številnimi vzkliki iz publike pohvalila njegovo pesem.

7-letna Lina Kuduzović je za nastop na velikem odru izbrala pesem The Power Of Love. Odpela jo je tako, da sta Brane in Lucienne vstala. Publika je ravnala enako. Po koncu nastopa je povedala, da si v primeru zmage s 50.000 evri ne bo kupila fanta, saj le-tega dobiš zastonj. Če vas ni razorožila s svojim talentom, ji je to zagotovo nevede uspelo s svojo neverjetno prisrčnostjo.

Skupina Maestro je samozavestno okupirala veliki oder Hale Tivoli in srca predvsem ženskega dela publike, ki je svoje navdušenje izražala zelo naglas. Konec svojega novega 'maestralnega nastopa' so začinili z malce magije. Žirija je skorajda ostala brez besed, vse, kar smo slišali, so bili presežniki.

Veliki finale - generalka

Vroča Maja Keuc, druga superfinalistka velikega finala. (Foto: Miro Majcen)

Maja Keuc je nastopila zadnja. 18-letnica je za finalni nastop izbrala pesem Proud Mary. Maja se je na odru počutila fenomenalno, tudi zaradi pohval žirije. Branko: "Mislil sem, da sem doživel že vse na tem finalnem odru. In potem pride Maja ... Mislim, da je bila to tvoja daleč najboljša interpretacija." Lucienne: "Najboljše stvari vedno pridejo na koncu in to si ti." Brane: "Zmagoviti nastop. Absolutno."

Toda zmagala ni Maja Keuc, pač pa 7-letna Lina Kuduzović. Dejstvo je, da sta obe izjemno talentirani, zato sta bili obe razglašeni za superfinalistki v velikem finalu. Toda deklica je bila tista, ki je osvojila srca večine Slovencev in Slovenk. Lina: "Hvala, ker ste glasovali zame." Enako je storila tudi Maja. Obema iskrene čestitke!

Talent-finale 3 - 11

Mala velika zmagovalka šova Slovenija ima talent.

Pred razglasitvijo rezultatov so na velikem odru Hale Tivoli nastopili tisti, ki so si v vsaki polfinalni oddaji prislužili lepo število vaših glasov. Žal so izpadli iz tekmovanja, na srečo pa ostajajo na slovenski glasbeni sceni.

Tako smo lahko znova videli in slišali Marjana Novaka, Matijo in Matijo, Boštjana Bračiča, Majo Triler in Daniela Rampreta. Družbo jim je delala odlična vokalistka in pianistka. Kdo drug kot prelestna Lucienne Lončina.

Za njimi je bila na vrsti zmagovalka Spletnega talenta Slovenije, Dajana Japić, ki je svojo 'nalogo' opravila več kot odlično.

Več o njenem nastopu in nastopih vseh finalistov pa v tednu, ki prihaja. Ostanite z nami!

Lina Kuduzović - finale

Vabljeni na klepet z Lino danes ob 12:00. (Foto: Miro Majcen)