Jelinčič najbolj napredoval

Največ volivcev bi svoj glas še vedno namenilo Peterletu, čeprav mu je podpora padla. Povečala se je le Jelinčiču.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Zmago Jelinčič

Jelinčiču je podpora najbolj poskočila (Foto: 24ur.com)

Raziskava javnega mnenja, ki jo za POP TV in časnik Dnevnik opravlja Ninamedia je pokazala, da ima med sedmimi predsedniškimi kandidati še vedno največjo podporo Lojze Peterle. Zanj bi glasovalo 23,6 odstotka volivcev.

Za koga bi glasovali?

1. Lojze Peterle 23,6
2. Mitja Gaspari 12,7
3. Danilo Türk 12,1
4. Zmago Jelinčič 10,3
5. Darko Krajnc 1,3
6. Monika Piberl 0,7
7. Elena Pečarič 0,2

Mitja Gaspari in Danilo Türk sta še vedno precej izenačena, kljub temu pa bi se, če bi bile volitve danes, glede na rezultate javnomnenjske raziskave, v drugi krog uvrstil Gaspari. Dobil bi 12,7 odstotka glasov, Türka bi podprlo dobrega pol odstotka volivcev manj.

Na četrtem mestu in že precej blizu omenjeni dvojici je kandidat SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. Podprl bi ga vsak deseti vprašani, največ glasov bi mu dali volivci, mlajši od 30 let. Zanimivo pa je, da je tudi edinemu od vodilnih kandidatov podpora poskočila, kar za 50 odstotkov, medtem ko so ostali tokrat zabeležili slabše rezultate kot pretekli teden.

Lojze Peterle

Če bi bile volitve danes, bi zmagal Lojze Peterle (Foto: 24ur.com)

Kar četrtina vprašanih volivcev, mlajših od 30 let, bi na volitvah podprla Jelinčiča.

78,5 odstotka vprašanih trdi, da se bodo zagotovo udeležili prvega kroga predsedniških volitev, v drugem naj bi bila volilna udeležba še višja – 81,7-odstotna.

Če bi se v drugem krogu pomerila Peterle in Türk, bi zmagal Peterle. Dobil bi 43,2 odstotka glasov, medtem ko bi jih protikandidat dobil 37 odstotkov. Peterle in Gaspari bi bila že bolj izenačena – 42,9 odstotka vprašanih bi podprlo prvega, 40,1 odstotek pa drugega. Če bi, zgolj teoretično, novembra izbirali med Türkom in Gasparijem, pa bi se bolje odrezal nekdanji guverner Banke Slovenije.

Prenesi v

Povezani članki

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 82
savic.stane@gmail.com 25.03.2008 17:59:42
Zmago le tako NAPREJ !!!
Več komentarjev