Krajnc vložil kandidaturo

Darko Krajnc je uradno vložil predsedniško kandidaturo. Spremljala ga je tudi naša videopatrola.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Darko Krajnc

Darko Krajnc je zbral potrebne podpise. (Foto: 24ur.com)

Kranjc se bo v primeru potrditve kandidature v predvolilni boj podal skupaj z Lojzetom Peterletom, Danilom Türkom, Mitjo Gasparijem, Zmagom Jelinčičem in Eleno Pečarič, ki so sicer z volilno kampanjo začeli že v petek.

Predsednik Stranke mladih Slovenije (SMS) Darko Krajnc je pri Državni volilni komisiji (DVK) kot šesti vložil kandidaturo za predsedniške volitve. Kranjčevo kandidaturo za predsednika republike na ponedeljkovi seji soglasno potrdil svet SMS, kar ob potrebnih 3.000 glasovih, ki jih je kandidat zbral že minuli teden, zadostuje za uradno vlogo. Sicer je Krajnc, ki za svoje adute šteje mladost, svežino, dinamiko in konkretnost, skupaj zbral kar 3.899 podpisov.

Ob predaji zbranih glasov je Krajnc izrazil pričakovanje, da bo s četrtkom postal uradni in hkrati najmlajši kandidat za predsednika republike. Po njegovih besedah v predvolilnem boju ne namerava biti nesramen, bo pa verjetno kritičen do stvari, ki so v družbi narobe ali slabo urejene in do nekaterih medijev, ki morajo, po njegovih besedah, omogočiti odprto debato vsem kandidatom ne pa samo "sveti trojici", kot se je v šali izrazil. Opozoril je, da so od vložitve kandidature vsi kandidati enakovredni.

Krajnc je dejal, da lahko volivci od njegove kandidature pričakujejo, da bo odpiral teme kot so osamosvajanje mladih, odgovornejši odnos do okolja, kvaliteta življenja, strpnost in druge, ki jih lahko predsednik države z mnenjskimi kampanjami na terenu med ljudmi in preko medijev spreminja ali pomaga spreminjati. Po njegovi oceni mora imeti predsednik v prvi vrsti mnenje do notranjepolitičnih dogodkov, včasih tudi kritično. Pogovarjati se mora z vlado in s civilno družbo, ki, tako Krajnc, predstavlja steber prihodnosti v demokratični državi.

Med številnimi podporniki, ki so Krajnca spremili na komisijo je bil tudi najstarejši ter hkrati častni član stranke Jožef Kosec, ki bo v kratkem dopolnil 95 let. Na vprašanje, zakaj podpira Krajnčevo kandidaturo, je dejal: "Ker je najbolj pošten." Ob priložnosti se je Krajnc zahvalil vsem, ki so prispevali in pomagali zbirati podpise podpore.

Pri DVK morajo preveriti, ali je Krajnčeva kandidatura vložena v skladu z zakonskimi pogoji. Če bo vse po predpisih, bo DVK njegovo kandidaturo potrdila na četrtkovi seji. Uradno potrjeni kandidati lahko sicer še do 1. oktobra umaknejo soglasje in izstopijo iz volilnega boja.

Prenesi v

Povezani članki

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev