BALKAN Inc.

Na POP TV krimi serija BALKAN Inc.

Na POP TV ob sobotah po Sobotnem filmskem hitu krimi serija o balkanskem podzemlju - BALKAN Inc.

Balkan Inc.

17.6.2006, sobota ob 0.00
Zadnji del. Čens razkazuje novim kolegom v USKOK-u seznam korumpiranih policistov, ki bi seveda radi vedeli, kako je do njega prišel. Renata kupi Krešu nov avto, on pa ugotovi, da je to povezano z njegovo preselitvijo v novo hišo. Čens sprašuje Bera Filipovića o Dudi, ta pa mu zaupa svoja čustva do nje. Miki in Šiljo imata še vedno nalogo, da likvidirata Dudo. Čens in Bero Filipović kujeta načrt proti Lordu.Zgodba o balkanski mafiji s 46-letnim inšpektorjem Markom Priliko - ČENSOM, "legendi" zagrebške kriminalistične policije, ki se suvereno giblje v svetu kriminala, droge, prostitucije, izsiljevanj, korupcije in krvavih mafijskih obračunov.

V 13. epizodah prve sezone pa tudi trd in brutalen svet, v katerem se vse vrti okoli denarja, svet, ki se nikoli ni oziral ne na državne meje ne na nacionalno pripadnost. V njem ni prostora za čustva, meja med dobrim in zlim je popolnoma zabrisana.

Zgodba se zaplete, ko neznanec umori Čensovi ljubici; le-tega namreč poleg spoštovanja njegovih sodelavcev označuje tudi to, da preveč pije, kadi in ljubimka. Čens začne s preiskavo, odkritja pa tako njemu kot vsem vpletenim za vedno spremenijo življenje.

Balkan Inc.

V BALKAN Inc. igrajo znani in uveljavljeni hrvaški, slovenski in srbski igralci (gre za koprodukcijo slovenske POP TV, hrvaške TV NOVA in srbske TV PINK, izvršni producent je VPK Zagreb), gostovale bodo tudi estradne osebe. Serija ima skupaj kar 105 vlog, od tega 9 glavnih in 20 glavnih stranskih vlog.

Vidne med njimi igrajoi tudi naši igralci; Ivo Ban kot LORD (šef hrvaške mafije), ki je ena izmed 9-ih glavnih vlog serije, Nina Ivanič kot MONIKA (Čensova dolgoletna ljubica), Tina Gorenjak kot URŠKA (Primoževa punca), Branko Završan kot BOSS (šef slovenske mafije), Boris Mihalj kot PRIMOŽ in Matija Vastl kot BERNARD (brata, plačana morilca, ki delata za Bossa).

V seriji pa v 9-ih glavnih vlogah poleg Iva Bana igrajo še Aleksandar Cvjetković kot ČENS, Mustafa Nadarević kot BERO, Mladen Vulić kot BRKO, Damir Markovina kot BOŠKO, Nives Ivanković kot DUDA, Goran Grgić kot ŽAC LISJAK, Sanja Vejnović kot RENATA LISJAK in Ivan Brkić kot MOMO DESNICA.

Pod režijo BALKAN Inc. se je podpisal Slovenec, Boštjan Vrhovec, prav tako na mesto producenta, Tomaž Lehpamer in tudi direktorja fotografije, Matej Križnik. Za scenografijo je poskrbel Mario Peruzović, za kostumografijo pa Viktor Drago.


Balkan Inc. - Robert Naprta

Scenarij serije, ki se je snemal od začetka februarja na kar več kot 220 različnih naravnih lokacijah v Zagrebu, Ljubljani in Beogradu, je napisan po motivih romanov "Bela jutra" in "Marševski korak". Podpisuje pa ga javnosti dobro znani literat (tudi po telenoveli Vila Marija) Robert Naprta.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: