Iz Tita Janez

Čeprav so nekateri domačini napovedali, da bodo stražili napis Naš Tito na Sabotinu, so premeščevalci kamnov znova presenetili.

napis Naš Janez

(Foto: F.M)

Pozornost, ki jo mediji namenjajo dogajanju na Sabotinu, je spodbudila skupino neznancev, ki je v noči s četrtka na petek napis NAŠ TITO tokrat spremenila v NAŠ JANEZ.

Potem ko je skupina, ki nasprotuje napisu Naš Tito na Sabotinu, med velikonočnimi prazniki premaknila nekaj kamnov, ki sestavljajo napis, so njegovi zagovorniki napis skoraj v celoti obnovili v prvotni obliki. Napovedali pa so tudi, da bodo, če bo treba, napis stražili, ga prebelili in kamenje zacementirali ter s tem preprečili nove premike. A očitno so jih nasprotniki tokrat presenetili, čeprav so drugače misleči takšen protiudarec napovedovali takoj, ko se bo otoplilo.

Napis z zgodovino

Napis Naš Tito so v čast maršalu Titu postavili leta 1978 ob velikem shodu jugoslovanskih mladincev v Novi Gorici. Črke so visoke 25 metrov, v dolžino pa meri napis skoraj sto metrov. Potem, ko ga je v preteklih letih že skoraj preraslo grmičevje, so ga neznanci tik pred vstopom Slovenije v Evropsko unijo obnovili, po pridruženem članstvu pa ga je zamenjal napis SLO.

Napis Naš Tito na Sabotinu v Novi Gorici

(Foto: POP TV)

V začetku marca letos se je napis SLO spremenil nazaj v Naš Tito, nekaj dni pozneje pa je iz Našega Tita nastal Naš Fido. Napis so že naslednji dan spremenili nazaj v Naš Tito. Pozneje so se vključili še na italijanski strani, kjer so na prenove napisa na slovenski strani odgovorili z obnovo napisa W L'Italia na italijanski strani Sabotina, kakšnih osemsto metrov stran od napisa Naš Tito.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: