Potovanje okoli sveta

Ambiciozni popotnik, ki pravi, da mu je palec nepogrešljiv del telesa, za svoje najdaljše počitnice ni pripravil nobenega načrta.

Matej Sedmak

Na potovanju si bo pomagal tudi z igranjem na kitaro (Foto: POP TV)

Matej Sedmak se na svoje ambiciozne počitnice odpravlja brez kakršnih koli priročnikov in posebnih ciljev. Ve samo, da bo začel in končal v Postojni, kjer je tudi doma. S seboj bo vzel 150 evrov in 100 dolarjev ter nekaj malega rezerve, tako da bo pot okoli sveta tudi trda in delovna.

"Igral bom kitaro, izvajal ulično igro in komedijo. Na Tajvanu v Indoneziji bom mogoče učil angleški jezik. Praktično bom počel, karkoli bom dobil pod roke," je povedal mladi popotnik.

Kot študent mednarodnih odnosov si želi preizkusiti mednarodne odnose tudi v praksi, glavni namen poti pa je iskanje samega sebe.

"Končal sem drugi letnik faksa in si postavil življenjske načrte. Mislim, da vem kdo sem in vem, kaj hočem. Ampak ravno to je mogoče past. Na tem potovanju bi rad ugotovil, kdo sem v resnici."

In kje na širnem svetu se bo Matej najdlje zadržal?

"Predvidevam, da v Hollywoodu, če me bo tako začaral, kot mislim, da me bo. Tam bi počel, kar se pač v Hollywoodu počne. Preizkusil bi se v disciplini, v kateri se še nisem preizkusil, to je igralstvo."

Potovanje okoli sveta

Pri njegovi pustolovšini in iskanju samega sebe, pa mu bodo seveda pomagali njegovi najbljižji, čeprav ga bodo naslednje leto zagotovo zelo pogrešali.

Matejeva sestrica Nika je povedala, da ga bo zelo pogrešala, ker ga ima zelo rada.

"Do zadnjega sem upala, da ne bo šel na pot. Sedaj, ko smo pred dejstvom, mu bomo pa maksimalno pomagali," je povedala njegova mamica Irena.

Matejevo pot in fotozgodbo boste lahko spremljali tudi v prihodnje, in sicer na spletni strani www.okolisveta.com in na naši spletni strani 24ur.com.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: