Preverite najbližji (ne)delujoči bankomat

Na spletni strani www.bankomati.net lahko odslej preverite, kateri bankomati v Sloveniji so delujoči in kateri trenutno ne delajo.

V Sloveniji imamo okoli 1.300 bankomatov in da bankomat "trenutno ne dela" običajno ugotovimo šele tedaj, ko stojimo pred njim z dolgim nosom in prazno denarnico. Odslej lahko na www.bankomati.net preverimo delovanje kateregakoli bankomata v bankomatski mreži po vsej Sloveniji. Poleg lokacije je prikazana zelena, rdeča ali oranžna oznaka, ki prikazuje, ali bankomat deluje, ne deluje ali da trenutno nima gotovine, še vedno pa omogoča polnjenje GSM računa in polog depozita. Spletna storitev je nastala v podjetju Citadela in je v celoti plod domačega znanja.

Bankomat

Predno se odpravite na bankomat, preverite, če le-ta deluje

Spletna stran prikazuje informacije, ki najbolj zanimajo običajne uporabnike bankomatov. Prikaz delovanja bankomatske mreže je razdeljen na dvanajstih geografskih področij in Ljubljano, s tem da je glavno mesto dodatno razdeljeno na 18 četrti. Bankomati so navedeni po abecednem redu glede na naslov, dodana je referenčna lokacija (npr. bolnišnica, študentski servis, Mercator…) in oznaka banke, ki je lastnica bankomata. Zadnji podatek bo sčasoma postal vse pomembnejši, saj se Slovenija z vstopom v EU približuje evropskim standardom, kjer je za poslovanje z bankomatom, ki ni last uporabnikove izbrane banke, potrebno plačati provizijo.

Poleg znakov za delovanje oz. nedelovanje so navedene še druge funkcije, ki jih bankomat omogoča: polnjenje GSM računa, tiskanje potrdil, depozitna enota, izplačilo gotovine z Visa ali Mastercard kartico in ali je dostop do bankomata omejen glede na delovni čas objekta, kjer je nameščen izbrani bankomat.

"Storitev je mogoče nadgraditi z geo-lociranjem, pri čemer bi bila potrebna povezava z mobilnimi operaterji. Sedaj se lahko uporabnik prek računalnika ali dlančnika z brkljalnikom pozanima o delovanju bankomatske mreže, korak naprej pa bi bila uporaba mobilnega telefona. Uporabnik bi na vmesni strežnik poslal sms-sporočilo s ključno besedo, nazaj na mobilni telefon pa bi prispela informacija o najbližjem delujočem bankomatu glede na trenutno lokacijo pošiljatelja sms-a," pojasnjuje Rok P. Makovec, direktor podjetja Citadela.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: