Novice / ARHIV ČLANKOV
00.15 07. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Ali veste? Ta operater je več HoT fer

HoT, HOFER Telekom, od prihoda na slovenski trg svoje pakete le izboljšuje in jim cene celo niža, s čimer predstavlja pravo nasprotje nepošteni praksi, na katero v akciji "Halo, operater! Bodi fer!" opozarjata Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) in Vseslovensko združenje malih deležnikov (VZMD). Pri HoT-u ni vezav, ni stroškov pri menjavi paketov in tudi ne strahu, da bi se paketi kdaj podražili.
00.15 07. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Mlekarna Celeia krepi svojo zgodbo "Ker smo si blizu"

Na Golte prihaja prvi Družinski dan s trail tekom Zelene Doline
00.15 07. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Izberite domače – Najboljše lokalne delikatese na strani Moja Dejavnost

Ko iščete sveže in kakovostne prehrambne izdelke, nič ne presega lokalno pridelane hrane.
00.15 07. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Iz zime v poletje!

Zadnja leta opažamo pojav, ko iz zime zelo hitro vstopimo v poletje. En dan imamo na glavi še kapo, naslednji dan že oblačimo kratke rokave. Čeprav vsi že nestrpno čakamo na tople poletne žarke, to lahko povzroči nevšečnosti, kot so sončne opekline.
00.15 07. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Kako ustrezno pripraviti lase na poletje?

Ste se kdaj vprašali, kaj je potrebno za ohranjanje zdravih in močnih las? Naši lasje niso samo estetski dodatek, temveč tudi naravna zaščita pred vplivi okolja.
22.59 06. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

532 prostitutk, 148.000 obiskovalcev: Racmana bi poslali v zapor za 10 let

Na koprskem sodišču je tožilka zatrdila, da je dokazni postopek potrdil obtožbe zlorabe prostitucije v novogoriškem klubu Marina. Predlagala je, da Sergeja Racmana obsodijo na 10,5, Jožeta Kojca in Dejana Šurbka na 10 in Vesno Ternovec na pet let zapora, povezanim gospodarskim družbam pa odvzamejo nezakonito pridobljenih 22,5 milijona evrov.
21.54 06. 05. 2024
Tujina Zadovoljna

Hamas sprejel predlog za premirje, Izrael z napadi nad Rafo

Izrael preučuje predlog za prekinitev ognja v Gazi, ki ga je sprejelo gibanje Hamas, je sporočil tiskovni predstavnik izraelske vojske Daniel Hagari. Predlog po navedbah palestinskega islamističnega gibanja predvideva tri faze, njegov cilj pa je trajna prekinitev sovražnosti. Vsaka faza naj bi trajala 42 dni. Pozno zvečer so izraelske obrambne sile sporočile, da kljub odgovoru Hamasa, izvajajo napade na vzhodu Rafe, kjer naj bi bile Hamasove tarče.
21.42 06. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Množičnen pretep na veselici, poškodovana tudi tri dekleta

Na veselici v Vitanju je v noči na nedeljo izbruhnil množičen pretep, v katerem so bili udeleženi varnostniki, reditelji in obiskovalci. Uporabljen je bil tudi plinski razpršilec, zaradi česar je več ljudi poiskalo zdravniško pomoč. Zaenkrat ima policija podatek o šestih poškodovanih. Pet je lažje poškodovanih, pri eni osebi je sum hudih poškodb. Na PU Celje so za 24ur.com potrdili, da so med poškodovanimi trije fantje in tri dekleta. Policija informacije o okoliščinah dogodka sicer še zbira, obiskovalci pa menijo, da so varnostne službe uporabile prekomerno silo. V uredništvu smo prejeli posnetke, na katerih ena od oseb, ki so skrbele za varnost, obiskovalca udarja po glavi.
21.05 06. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Urad predsednice republike zapušča generalni sekretar Krek

Urad predsednice republike Nataše Pirc Musar s 1. julijem zapušča generalni sekretar Uroš Krek, so potrdili v uradu predsednice. Krek se vrača na delovno mesto v Slovensko vojsko, novega generalnega sekretarja pa bo predsednica imenovala pravočasno, so še navedli.
20.34 06. 05. 2024
Tujina Zadovoljna

Plenković trdi, da ima večino: 'Poraženi počasi razumejo, da so poraženi'

Predsednik hrvaške vlade in zmagovalne stranke na aprilskih parlamentarnih volitvah HDZ Andrej Plenković je sporočil, da imajo podporo najmanj 76 poslancev, ki jim zagotavlja večino v 151-članskem saboru. Napovedal je tudi, da bo HDZ oblikoval tretjo zaporedno vlado. Opozicijska SDP je od poskusov, da si zagotovi večino, odstopila.
20.33 06. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Sodišče zavrnilo tožbo Urbanije: Razrešitev je bila zakonita

Delovno sodišče v Ljubljani je zavrnilo tožbo nekdanjega direktorja Televizije Slovenija Uroša Urbanije, ki je Radiotelevizijo Slovenija (RTVS) tožil zaradi domnevnih nezakonitosti pri izredni odpovedi pogodbe o zaposlitvi in razrešitve. Sodišče je ugotovilo, da je Urbanija kršil predpise RTVS in je bila razrešitev zakonita, so sporočili iz RTVS.
20.25 06. 05. 2024
Tujina Zadovoljna

EU računa na vpliv Kitajske pri končanju vojne v Ukrajini

EU računa na Kitajsko, da bo s svojim vplivom na Rusijo doprinesla h končanju vojne v Ukrajini, je po trilaterali s kitajskim in francoskim predsednikom, Ši Džinpinga in Emmanuelom Macronom, dejala predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. Prepričana je, da bo Peking igral tudi pomembno vlogo pri umirjanju ruske jedrske grožnje. Macron pa je kitajskega voditelja ob začetku njegovega obiska v Franciji pozval, naj v luči ruske agresije na Ukrajino tesno sodeluje z Evropo in sprejme pravila svetovne trgovine.
20.09 06. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Društvo z novo kampanjo za opustitev reje kokoši nesnic in svinj v kletkah

Društvo AETP je zagnalo novo kampanjo Slovenija proti kletkam, s katero se zavzema za opustitev reje kokoši nesnic in svinj v kletkah. Del kampanje je peticija, ki od vlade zahteva prepoved kletk na zakonodajni ravni. Ankete javnega mnenja po navedbah društva potrjujejo, da je večina Slovencev proti uporabi kletk v živinoreji.
20.03 06. 05. 2024
Gospodarstvo Zadovoljna

Bančni sistem ostaja stabilen, kibernetsko tveganje zvišano

Bančni in celoten finančni sistem v Sloveniji ostajata stabilna, splošna raven sistemskih tveganj se še naprej znižuje in je na nizki do zmerni ravni. Tako ugotavlja Banka Slovenije v najnovejšem poročilu o finančni stabilnosti, v katerem pa zaradi okrepljenih geopolitičnih trenj in nedavnih dogodkov opozarja na povečano kibernetsko tveganje.
20.03 06. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Začela so se opravila za tri posvetovalne referendume

Pred referendumi o prostovoljnem končanju življenja, uvedbi preferenčnega glasu za volitve v DZ in konoplji, ki bodo 9. junija, so začeli teči roki za opravila. Ministrstvo za notranje zadeve je ob tem skladno z zakonom o volilni in referendumski kampanji objavilo, da je v Sloveniji za junijske referendume 1.693.328 volilnih upravičencev.
20.02 06. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Parlamentarna preiskava o poslovanju Gen-I in Star Solar odrejena

DZ je na zahtevo državnega sveta odredil parlamentarno preiskavo domnevnih zlorab pri poslovanju podjetij Gen-I in Star Solar ter financiranju stranke Gibanje Svoboda. Opozicija preiskavo podpira, saj da je treba razjasniti ravnanje premierja, koalicija meni, da gre za zlorabo za politično obračunavanje.
19.23 06. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

'Zakon o dolgotrajni oskrbi ni vzdržen': odločb ne morejo izdajati, osebja ni

Imamo zakon, tudi denar bomo prispevali vsi, le da vse skupaj ostaja le zakon, na papirju. Govora je o zakonu o dolgotrajni oskrbi: 10 mesecev že čakamo, da se začne izvajati, a nič ne kaže, da se bo kmalu. Stroka pa ponavlja to, kar je že v času sprejetja pod vlado, ki jo je vodil SDS, in zdaj, ko vlado vodi Svoboda, in sicer: zakon kot tak ni izvedljiv. Ni dovolj osebja. In mnogi, ki bodo sicer plačevali obvezni prispevek za dolgotrajno oskrbo, si te ne bodo mogli privoščiti.
19.00 06. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Grošelj izstopil iz Svobode, gre na listo Zeleni Slovenije

Evropski poslanec Klemen Grošelj je potrdil, da bo na volitvah za Evropski parlament kandidiral kot nosilec liste Zeleni Slovenije. Stranka bo skupno listo oblikovala s Stranko mladih – Zeleni Evrope, je pojasnil njen generalni sekretar Nejc Škof. Pričakuje, da bodo potrebne podpise za vložitev liste zbrali do četrtka.
18.34 06. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

V prvih dneh maja večino porabe elektrike zadovoljili z obnovljivimi viri

Slovenija je v prvih treh dneh maja z električno energijo iz obnovljivih virov energije (OVE) zadovoljila večino porabe, medtem ko je bilo 4. maja proizvedene več električne energije iz OVE, kot smo je porabili na dnevni ravni, je sporočilo ministrstvo za okolje, podnebje in energijo.
18.30 06. 05. 2024
Tujina Zadovoljna

Če jo Ukrajinci napadejo z britanskim orožjem, Rusija grozi s povračilom

Rusija bi lahko izvedla napade na cilje Združenega kraljestva v Ukrajini in drugod, je danes sporočilo rusko zunanje ministrstvo, potem ko je britanski zunanji minister David Cameron med obiskom v Kijevu pred dnevi izjavil, da London nima zadržkov do tega, da Ukrajina britansko orožje uporabi za napade na cilje v Rusiji. Če bodo ukrajinske sile to res storile, Rusija grozi s povračilom.