Drugi športi

Trump odlikoval Tigerja Woodsa s predsedniško medaljo svobode

Washington, 07. 05. 2019 10.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški predsednik Donald Trump je v ponedeljek enega najboljših igralcev golfa na svetu Tigerja Woodsa odlikoval z najvišjim civilnim odlikovanjem v ZDA, predsedniško medaljo svobode. 43-letni Woods je že četrti golfist, ki je dobil to priznanje, a je najmlajši med vsemi.

Ameriški predsedniki radi igrajo golf in Trump pri tem ni izjema. Golf, ki pri množicah ne uživa veliko zanimanja, je bil do Woodsovega prihoda na svetovni vrh pred več kot desetletjem bolj ali manj šport premožnih belcev.

Woods je to spremenil, kar mu je priznal tudi Trump, ki ga je opisal kot legendo, ki je preobrazila ta šport. Woods je na zadnje spet navdušil aprila, ko je po 11 letih spet osvojil enega od turnirjev velike četverice.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trump in Woods imata sicer dolgo zgodovino sodelovanja. Ko je temnopolti golfist leta 1997 osvojil svoj prvi masters, ga je newyorški bogataš povabil v svoj danes že propadli kazino Taj Mahal v Atlantic Cityju in se sončil v športnikovi slavi na rdeči preprogi pred več kot 2000 navijači.

Woods podpiral Trumpa v predsedniški bitki
Trumpovo igrišče v Doralu na Floridi ima posebno vilo za goste, ki nosi ime po Woodsu, ki je leta 2014 na veliko hvalil bodočega predsedniškega kandidata in potem tudi predsednika ZDA.

Tiger Woods in Donald Trump
Tiger Woods in Donald Trump FOTO: AP

Woods je v Dubaju oblikoval igrišče z 18 luknjami za Trumpovo organizacijo, s katero predsednik še vedno služi denar, kljub temu da je predsednik in naj to ne bi bilo etično, ampak za Trumpa je vse, kar ni z zakonom prepovedano, sprejemljivo.

Poznavalci golfa sicer pravijo, da si je Woods odlikovanje zaslužil in kritik ne bi bilo, če bi mu ga, na primer, podelil Barack Obama. Ta je podobno odlikoval Charlieja Sifforda, njegov predhodnik George Bush mlajši pa je odlikovanji podelil Arnoldu Palmerju in Jacku Nicklausu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

boris senica
07. 05. 2019 14.45
+6
Če bi bil Tiger še v zvezi z Lindsey ga ta bedak nebi odlikoval.
hotchilipoper
07. 05. 2019 11.38
+5
Medaljo si tudi zasluži melanija za potrpežljivost
ANDERTALC
07. 05. 2019 12.32
+5
Melanija jo dobi vsak večer. Normalno najprej playboy zajčice..... pol pa melanija. Podeli jih Donald, da ne bo pomote.