Drugi športi

Nadal potarnal: Zadnjih 18 mesecev ni bilo prijetnih

Madrid, 07. 05. 2019 16.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden najboljših teniških igralcev na svetu v zadnjem desetletju Rafael Nadal je pred uvodnim dvobojem na turnirju Masters v Madridu pred domačo 'sedmo silo' potožil nad zdravstvenimi težavami, ki so mu onemogočili kakovostno pripravo. Želi si več stabilnosti na vseh ravneh, saj se 'njegov' turnir v Roland Garrosu nezadržno približuje.

Pred dnevi je najboljši španski teniški igralec Rafael Nadal v polfinalu turnirja v Barceloni izgubil proti odličnemu Avstrijcu Dominicu Thiemu in že takrat nakazal, da je bilo zadnjih 18 mesecev zanj vse prej kot lahkih.

Kljub temu, da se zdravstveno stanje 32-letnega Majorčana počasi izboljšuje, ga pred uvodnim obračunom madridskega Mastersa, v katerem se bo Nadal pomeril proti Felixu Augerju - Aliassimeju navdajajo mešani občutki. "Fizična pripravljenost ni najboljša. Še predvčerajšnjim sem se namreč boril s trebušno virozo, ki mi je pobrala precej moči. V zadnjih 18 mesecih sem se ubadal s številnimi težavami; za nekatere sem vedel, zakaj so prisotne, za druge pač ne," je uvodoma dejal zaskrbljeni Rafa Nadal, ki si do Roland Garrosa želi dvigniti raven igre do točke, ko bo lahko brez težav napovedal boj za novo slavje na francoskem pesku. "Imam še dovolj časa, da se ustrezno pripravim za naslednje dvoboje. Nimam imperativa rezultata za turnir v Madridu. Nikjer ne piše, da bi moral za popotnico pred Roland Garrosom zmagati na katerem od turnirjev, zato se z rezultatom trenutno ne obremenjujem. Čutim pa, da imam še ogromno prostora za napredek v fizični pripravi," je poudaril zmagovalec 17 turnirjev za grand slam in na koncu dodal:

Najboljši španski teniški igralec Rafael Nadal se je v zadnjem času ubadal s precejšnjimi zdravstvenimi težavami.
Najboljši španski teniški igralec Rafael Nadal se je v zadnjem času ubadal s precejšnjimi zdravstvenimi težavami. FOTO: AP

"Moral bom najti ustrezno ravnovesje med kakovostnim treningom na eni in regeneracijo na drugi strani, saj me čaka pestra druga polovica koledarskega leta. Roland Garros bo zagotovo eden od vrhuncev, toda čakajo me še drugi izzivi, ki ne bodo nič manj pomembni. Upam, da se bom v fizičnem smislu uspel hitro vrniti na želeno raven, saj le v optimalnem stanju lahko pričakujem kakovostne nastope."  

  

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hotchilipoper
07. 05. 2019 19.56
-10
Eden najboljših teniških igrakcev------Rabite lektorja?se javim