Nogomet

Navijaški spodrsljaj Cityja: Prihodnost nogometa po sinje-modro?

Manchester, 07. 05. 2019 17.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bitka za naslov na Otoku se bliža koncu. Manchester City je z zadetkom Vincenta Kompanyja na zadnji tekmi, stopil še korak bližje drugi zaporedni prvenstveni lovoriki. V ospredju zadnje tekme z Leicestrom pa ni bil le izjemen zadetek Belgijca, temveč tudi novodoben način navijanja, ki so si ga omislili navijači sinje-modrih.

Deset let je minilo od dne, ko je Manchester United kot zadnji uspel obraniti naslov angleških prvakov. V tej sezoni je na dobri poti njegov mestni tekmec City, ki ga od druge zaporedne lovorike loči le še tekma. Boj za naslov v Premier League še nikdar ni bil tako tesen, Liverpool je v tej sezoni izgubil le eno samo tekmo, kljub temu pa bo sezono najverjetneje zaključil na drugem mestu.

Vincent Kompany je z mojstrovino Cityju zagotovil nove tri točke.
Vincent Kompany je z mojstrovino Cityju zagotovil nove tri točke. FOTO: AP

Vendar pa prvenstvena bitka ni edini boj, ki ga bijejo sinje-modri. Angleški mediji so mnenja, da se klub z Etihada še vedno ne vede nogometnim velikanom primerno, vsaj po obnašanju navijačev sodeč. Veliko prahu so na zadnji tekmi z Leicestrom dvignili digitalni navijaški transparenti. To sicer na Etihadu ni velika novost, saj je klub inovacijo oznanil že 2014. Njihovi sloviti transparenti, posvečeni nekdanjim in aktualnim sinje-modrim nogometašem, so tako dobili digitalne različice, a je ideja, že pred petimi leti, naletela na velikanski odpor javnosti. Očitno pa je po nekaj letih le ugledala luč sveta, kar so na zadnji tekmi opazili tudi navijači.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Navijači Cityja se sicer pogosto spopadajo s kritikami na račun arabskih lastnikov in bogatega finančnega zaledja, ki so pred dobrim desetletjem klub preobrazili v enega izmed evropskih nogometnih velikanov. V začetku sezone je bilo tako veliko posmeha deležna poteza s konfeti, ki so jih dobili obiskovalci na tekmi z Arsenalom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ti so bili zapakirani v lično embalažo z navodili, da konfete potresejo ob prihodu nogometašev na zelenico. Poleg tega imajo na Etihadu nemalo težav tudi s prostimi sedeži na tekmah.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Fuzbaler
07. 05. 2019 18.36
+5
Plasticni klub v vseh pogledih...
prava resni.ca
07. 05. 2019 18.55
-5