Nogomet

Navijači rdečih vragov stavijo na sodobne prijeme: 'Če ne mislijo vlagati, bodo morali oditi'

Manchester, 07. 05. 2019 19.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Manchester United se je po remiju proti Huddersfieldu poslovil od mest, ki vodijo v Ligo prvakov. To je v navijačih vzbudilo jezo, zato privrženci rdečih vragov še glasneje zahtevajo spremembe, ne le na klopi temveč pri samem klubskem vrhu. Na udaru se je znašel predvsem, po mnenju številnih navijačev glavni krivec, izvršni podpredsednik kluba Ed Woodward.

Navijači rdečih vragov so v tej sezoni že večkrat izrazili nezadovoljstvo nad potezami kluba. Vodilni so njihov srd nekoliko pogasili z odhodom Joseja Mourinha in podpisom pogodbe z Olejem Gunnarjem Solskjaerom. A tudi Norvežanovi ’medeni tedni’, kot so jih poimenovali angleški mediji, so minili, United pa si je uspel zagotoviti le vstopnico za nastop v evropski ligi.

Ed Woodward se je znašel na tankem ledu.
Ed Woodward se je znašel na tankem ledu. FOTO: AP

Navijači srž problema vidijo v izvršnem podpredsedniku kluba Edu Woodwardu, ki že sedem let drži vajeti kluba z Old Trafforda. Ni skrivnost, da Anglež velik delež svojega uspeha pripisuje družabnim omrežjem, zato so se navijači odločili, da ga udarijo tja, kjer ga bo najbolj bolelo. Svoje nestrinjanje z vodenjem kluba so namreč izrazili kar na družabnih omrežjih. Osnovali so gibanje #UnfollowManUnited, z željo, da zmanjšajo število sledilcev na družabnih platformah. "Naš klub je trenutno prava zmešnjava, problem pa se začenja vse pri vrhu. Glazerji so zastrupili naš klub, če ne mislijo vlagati, bodo morali oditi," so zapisali navijači.

Rdeči vragi se bodo ob koncu sezone morali posloviti od številnih nogometašev, med drugim se pogodba izteče Juanu Mati in Anderju Herreri. Klub naporom kluba, da Španca zadržijo v svojih vrstah, pa je selitev le še vprašanje časa.

United je izpadel v četrtfinalu Lige prvakov. Izločila ga je Barcelona.
United je izpadel v četrtfinalu Lige prvakov. Izločila ga je Barcelona. FOTO: AP

Njegova žena je namreč na družabnem omrežju objavila posnetek, na katerem je mogoče opaziti velik kup selitvenih škatel, kar naj bi bil po mnenju navijačev jasen znak. United naj bi sicer, po podatkih angleških medijev, v svoje vrste skušal zvabiti Matthijsa de Ligta, vendar pa je zvezdnik Ajaxa selitev v Manchester že odbil. Po navedbah nogometnih strokovnjakov, naj bi se v poletnem prestopnem roku, preselil na iberski polotok, v Barcelono.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mpk2
08. 05. 2019 11.16
+7
Prvi more it Pogba, potem še Ed...