Liga prvakov

Godin v solzah napovedal slovo od Atletov: Končuje se najlepše obdobje mojega življenja

Madrid, 07. 05. 2019 14.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Urugvajec Diego Godin, kapetan španskega nogometnega prvoligaša Atletica iz Madrida, katerega barve uspešno nosi tudi slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, je ob koncu sezone v solzah potrdil, da zapušča klub. Mediji poročajo, da bi kariero lahko nadaljeval pri milanskem Interju, kjer brani še en Slovenec, Samir Handanović.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Diego Godin
Diego Godin FOTO: AP

Diego Godin se je po devetih sezonah pri colchoneros, Atleticu se je pridružil leta 2010 iz Villarreala, s klubom sporazumno dogovoril, da pogodbe, ki mu poteče konec junija, ne bo podaljšal. "Malo sem živčen. Precej bolj, kot pred tekmami. To so moji zadnji dnevi, čakata me še zadnji dve tekmi v barvah Atletico Madrida. Rad bi, da novico slišite iz mojih ust. S klubom smo se sicer dogovarjali za naprej, imeli smo veliko pogovorov, a na koncu nismo našli skupnega jezika, tako da se zame končuje nek cikel, najlepše obdobje mojega življenja," je na novinarski konferenci na stadionu Metropolitano, ki so se je udeležili tudi njegovi moštveni kolegi, dejal 33-letni urugvajski reprezentant. Od domačega občinstva se bo poslovil na nedeljski tekmi španskega prvenstva Primera Division proti Sevilli v predzadnjem krogu La lige.

Po pisanju španskih medijev naj bi se Godin preselil k milanskemu Interju, kjer že igra še en nekdanji nogometaš Atletica, Brazilec Joao Miranda.

Godin je za rdeče-bele odigral 387 tekem in dosegel 27 golov, v vitrini lovorik pa ima z Atleticom en naslov španskega prvaka (2014), en pokalni naslov (2013) ter dve zmagi v evropski ligi (2012, 2018), dvakrat pa je igral tudi v finalu Lige prvakov (2014, 2016).

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AtleticoSLO
08. 05. 2019 16.49
+3
GARCIAS ETERNO CAPITANO!!!! AUPA ATLETI
šumar
07. 05. 2019 15.17
-44
gdo pa je to in gdo je jan oblak?
itransformer
07. 05. 2019 17.41
+24
A si sploh prebral kaj si napisu in zakaj si to napisu če nimaš pjma