Nogomet

Napoli osvojeni naslov z zmago proslavil na Maradoni

Neapelj, 07. 05. 2023 20.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
2

Nogometaši Napolija so v 34. krogu že dobljene italijanske Serie A na domačem igrišču premagali Fiorentino z 1:0. Potem ko so sredi tedna po neodločenem izidu proti Udineseju slavili tretji naslov v zgodovini, so se prvič kot prvaki predstavili na od leta 2020 preimenovanem stadionu v čast Diega Armanda Maradone.

Pred polnimi in povsem v modro obarvanimi tribunami nekdanjega stadiona San Paolo so domači nogometaši na zelenico prišli skozi špalir gostujoče zasedbe. Na igrišču nato Napoli ni bil tako prepričljiv, čeprav si je med redkimi streli priigral lepše priložnosti.

Zmago je domačim zagotovil Victor Osimhen, ki je zadel z bele točke v 72. minuti. Na začetku drugega polčasa, natančneje v 48. minuti, pa nigerijski napadalec ni bil tako uspešen, saj mu je Pietro Terracciano enajstmetrovko obranil.

Napoliju ja zmago priigral Victor Osimhen
Napoliju ja zmago priigral Victor Osimhen FOTO: AP

Juventus v Bergamu do pomembne zmage

Nogometaši Juventusa so na težkem gostovanju pri Atalanti zmagali z 2:0, se s tem vsaj uvrstili na drugo mesto in naredili velik korak h kvalifikaciji v elitno Ligo prvakov za naslednjo sezono. Za Juventus sta na Gewiss stadionu v polno merila Samuel Iling Junior, ki je prvič od prve minute zaigral za staro damo in dosegel svoj prvi zadetek. Zmago pa je globoko v sodnikovem podaljšku potrdil srbski napadalec Dušan Vlahović.

Statistika tekme Atalanta - Juventus

Juventus je z zmago preskočil Lazio in je na lestvici drugi s 66 točkami. Vodilni Napoli jih ima 83. Tretjeuvrščeni Lazio je po sobotnem porazu proti Milanu pri 64, Inter pa je po slavju proti Romi četrti s 63 točkami. Milan ima na petem mestu 61 točk, Atalanta in Roma pa sta ostala pri 58.

Danes sta se Torino in Monza razšla brez zmagovalca (1:1).

V boju za obstanek je v soboto pomembno zmago proti Spezii Tia Cipota dosegel Cremonese. Ta ima zdaj 24 točk, pred njim sta Spezia, za katero Cipot ni igral, in Verona s 30. Verona se je nocoj v gosteh merila proti Lecceju in zmagala.

Tudi Samir Handanović ni dobil priložnosti za igro. Ob zmagi Interja proti Romi (2:0) je izkušeni vratar obsedel na klopi.

Ostali slovenski nogometaši bodo dejavni v ponedeljek. Empoli Petra Stojanovića in Lovra Štubljarja bo gostil Salernitano Domna Črnigoja, Udinese Jake Bijola in Sandija Lovrića pa bo igral proti zadnjeuvrščeni in bržčas že odpisani Sampdorii Martina Turka. V ponedeljek bo še ena tekma, in sicer Sassuolo - Bologna.

Izidi 34. kroga italijanske Serie A:

- sobota, 6. maj:

Milan - Lazio                 2:0 (2:0)

Roma - Inter Milano           0:2 (0:1)

(Samir Handanović ni branil za Inter)

Cremonese - Spezia            2:0 (1:0)

(Tio Cipot ni dobil priložnosti za igro pri Spezii)

- nedelja, 7. maj:

Atalanta - Juventus           0:2 (0:0)

Torino - Monza                1:1 (0:0)

Napoli - Fiorentina           1:0 (0:0)

Lecce - Verona                   0:1 (0:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janezdollar
07. 05. 2023 16.14
+3
Kakšna Liga prvakov? Najprej jih bo kaznovala italijanska nog. zveza (baje -9točk), potem pa še Uefa (prepoved nastopanja v evropskih pokalih)…
mario7
07. 05. 2023 15.57
+1
Kaj je v Bergamu sploh še kdo živ?😁🤣