Nogomet

Arsenal dobil obračun drugo- in tretjeuvrščene ekipe, United poražen

London, 07. 05. 2023 22.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Arsenala so v 35. krogu angleškega prvenstva preživeli težko gostovanje v Newcastlu in se še lahko nadejajo naslovu prvaka. Topničarji so srake ugnali z 2:0 in imajo tri kroge pred koncem ob tekmi več točko zaostanka za vodilnim Manchester Cityjem.

Londončane je v vodstvo v 14. minuti popeljal Martin Odegaard, v 71. minuti je avtogol dosegel Fabian Schar, ki je nesrečno preusmeri strel Gabriela Martinellija.

"To, kar delamo po porazu s Cityjem, kaže na naš značaj. Marsikdo je pričakoval, da bomo potem, ko smo izgubili prvo mesto, popustili, toda mi se ne damo. Zmagati Chelsea in Newcastle je za našo ekipo velika stvar. Ne bomo se predali, še bomo 'kopali zemljo'. Nogomet je marsikdaj poskrbel s čudeži in mi moramo biti nanj pripravljeni," je po tekmi dejal Odegaard.

Odlična tekma, polna ritma in priložnosti, bi se lahko tudi drugače končala, če bi za domače Jacob Murphy v tretji minuti namesto vratnice zadel mrežo, ali pa če bi nekaj minut pozneje Var igro z roko gostujočega branilca Jakuba Kiwiorja ocenil kot prekršek za najstrožjo kazen. A zmaga nogometašev Arsenala je vendarle zaslužena, saj so pokazali več, zapravili so še kar nekaj priložnosti.

Statistika tekme Newcastle United - Arsenal

Newcastle je s porazom v nevarnost spravil tretje mesto, a ga je vendarle obdržal. Manchester United, ki ga bi lahko prehitel, namreč v Londonu ni uspel premagati West Hama, še več, izgubil je z 0:1. Londončani, za katere je v 27. minuti v polno zadel Said Benrahma, so si s tem bržkone zagotovili obstanek v ligi, medtem ko se je Unitedu in Newcastlu po seriji zmag povsem približal Liverpool. Ta s tekmo več za Unitedom zaostaja točko, za Newcastlom pa tri.

V zadnjih treh krogih bo boj za uvrstitev v ligo prvakov, v katero vodijo prva štiri mesta, očitno še zelo zanimiv. Teoretično se lahko vanj vključita tudi Tottenham in Brighton.

Izidi 35. kroga angleške Premier lige:

- sobota, 6. maj:

Bournemouth - Chelsea           1:3 (1:1)

Manchester City - Leeds United        2:1 (2:0)

Tottenham Hotspur - Crystal Palace      1:0 (1:0)

Wolverhampton Wanderers - Aston Villa     1:0 (1:0)

Liverpool - Brentford           1:0 (1:0)

- nedelja, 7. maj:

Newcastle - Arsenal             0:2 (0:1)

West Ham - Manchester United    1:0 (1:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.