MotoGP

Po Pedrosi operiran še Bradl: Upam, da bom pripravljen za Le Mans

Augsberg, 07. 05. 2014 16.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nemški motociklist serije motoGP Stefan Bradl (LCR Honda) je naslednji, ki se je odločil za operacijo podlahti po dirki za Veliko nagrado Španije. Upa, da bo pripravljen za dirkanje na preizkušnji v Le Mansu.

Stefan Bradl
Stefan Bradl FOTO: Reuters
Potem, ko je operacijo podlahti (arm pump) prestal Dani Pedrosa, se je za poseg odločil še Nemec Stefan Bradl (LCR Honda). Bolečine v predelu podlahti desne roke je začutil po petih krogih nedeljske dirke za Veliko nagrado Španije, zato je po zdravniškem pregledu odločil oditi na operacijo. Za poseg je bil zadolžen Wolfgang Streifinger in klinike v Wertingenu blizu Augsberga.

"Najprej bi se rad zahvalil doktorju Streifingerju in njegovim pomočnikom," je uvodoma dejal Bradl in dodal: "Z zdravnikom se poznava že od leta 2010, ko me je prvič operiral. Po zadnjih težavah sem ga poklical iz Jereza in sporočil mi je, da je pripravljen opraviti nov poseg. Trajalo je le 15 minut. Sedaj začenjam z rehabilitacijskim programom in prepričan sem, da bom pripravljen za dirko v Le Mansu."

Pasica motoGP (Francija)
Pasica motoGP (Francija) FOTO:

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Omen3
10. 05. 2014 12.32
+2
Pirelli v zadnjih letih dobavlja gume za dirkanje v F1 in WSBK. Prav zaradi slednjega tekmovanja je bil primeren kot možen kandidat za zamenjavo odhajajočega Bridgestona, saj bi izkušnje iz WSBK lahko prenesli tudi v MotoGP. Zato so že krožile govorice, da je Pirelli potancialen kandidat za zamenjavo Bridgestona. Paul Hembery, športni direktor italijanskega podjetja Pirelli pa je že zanikal govorice da bi lahko postali uradni opremljevalec gum za MotoGP. Omenil je sicer, da so imeli neuradne pogovore in da je njihova ekipa razpravljala o tem, ampak da so fokusirani na sodelovanje v WSBK in da trenutno nimajo v planu še udejstvovanja v MotoGP.
mudivoc
08. 05. 2014 09.34
+3
ironično je to da se boljši članki najdejo v komentarjih kot pa na sami strani 24ur. čestitke res ste odličen medijski portal verjetno je le malo vrtcev v sloveniji ki vam lahko konkurira. Drugače pa +10 omen3
Alen Gregori? 1
08. 05. 2014 06.50
+2
želim mu čim prejšnje okrevanje okrevanje njemu in pedrosi.
Omen3
07. 05. 2014 22.52
+8
Loris Capirossi, ki je zadolžen za varnost v MotoGP, je razkril nekaj novih podrobnosti o zadevah okrog dobavitelja gum. Pogajanja so najprej potekala samo z Bridgestonom, začela so se že lani poleti, spremembe pa naj bi veljale za leto 2016.Zahteve so bile po večjem številu gum za dirkače (ena ali dve gumi več), vsak dirkač naj bi imel izbiro treh opcij gume za spredaj in zadaj in vrnitev tako imenovanih intermediate gum. Te so primerne za vmesne vremenske pogoje, ko ni dovolj suha steza za suhe (dry) gume in ko ni dovolj mokra steza za deževne (wet) gume. Zaradi večanja zahtev se je na koncu Bridgestone odločil, da ne podaljša pogodbe, ki bi iztekla konec leta. V nadaljnih pogovorih je Dorna dosegla, da bo Bridgestone dobavljal gume še za sezono 2015, da se novi dobavitelj gum lahko medtem pripravi. Omenjajo se trije gumarski kandidati, ki so izrazili željo, da postanejo uradni dobavitelj gum (Dunlop, Michelin in Pirelli). Z Dunlopom in Michelinom so imeli že uradne razgovore, z Pirellijem pa zaenkrat neuradne. Končna odločitev naj bi bila 22 maja, ko bosta Dorna in MSMA po dogovorih objavila novega dobavitelja. Kot do sedaj bo še vedno bo samo en uradni dobavitelj gum (kot favorita se največkrat omenja Michelin). Capirossi zagotavlja,da jih čaka veliko dela in testiranj, da bodo tudi nove gume odgovarjale vsem motorjem, kot je to kvaliteto do sedaj zagotavljal Bridgestone……(čeprav jim to mogoče letos ni ravno uspelo :-)
lioon
08. 05. 2014 10.40
-4
Loris Capirossi in varnost sta dva različna pojma. Tip za varnost ni naredil nič samo duvu se je kako bo on naredu nevem kaj po Simoncellijevi smrti. Zna pa keš cuzat do nezavesti tako kot ga je, ko je še vozil GP....nej gre dam spat.
borut30
09. 05. 2014 11.28
+1
lioon....totalno brezpredmeten komentar iz tvoje strani. Omen je napisal bistvo glede pnevmatik za naslednja leta. Sicer pa, kaj bi ti naredil za varnost po Sic-ovi nesreči? Nesreča je bila splet okoliščin, ki so vodile v smrt. Poškodbe so pa nastale po udarcu Colina in Valeja....temu se pač ni dalo izognit. In v svetu motociklizma nikoli ne bodo mogli zagotoviti, da do tovrstnih nesreč ne bo prihajalo....razen, da dirkači vozijo v zračnih mehurčkih.
Omen3
10. 05. 2014 11.38
+1
Če se vrnejo tiste vmesne (intermediate) gume, bo to sigurno pripomoglo k manjšemu številu padcem v slabših vremenskih pogojih in posledično s tem povečani varnosti..... in če je Capirossi kaj pripomogel k temu...toliko boljše...